Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τα 3/4 της σκόνης φιστικιού (αφήνω την υπόλοιπη κατά μέρος, για τη διακόσμηση) και το μαυροκούκκι. Χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να φτιάξω ενιαίο μείγμα.
Στρώνω με λαδόκολλα ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι και την αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζω εκεί το μείγμα και το ψήνω για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το αναποδογυρίζω επάνω σε μια λαδόκολλα. Προσεκτικά ξεκολλάω τη λαδόκολλα του ταψιού (που τώρα βρίσκεται στην επιφάνεια του ψημένου παντεσπανιού). Με οδηγό την κάτω λαδόκολλα τυλίγω το ζεστό παντεσπάνι σε ρολό χωρίς να τυλίξω μαζί και τη λαδόκολλα, απλώς τη χρησιμοποιώ για να σπρώξω το παντεσπάνι ώστε να διπλωθεί. Αφήνω το ρολό να κρυώσει τελείως.
Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνω για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω καλά με τα χέρι μου και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνω το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι οι ζελατίνες να λιώσουν. Αποσύρω το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το τυρί κρέμα, με τη μαρμελάδα και προσθέτω το μείγμα γάλακτος-ζελατίνης. Ανακατεύω πολύ καλά.
Ανοίγω προσεκτικά το ρολό από παντεσπάνι και απλώνω στην επιφάνειά του τα 2/3 της κρέμας. Σκορπίζω τις φράουλες, τυλίγω ξανά το παντεσπάνι σε ρολό και το αλείφω εξωτερικά με την υπόλοιπη κρέμα, καλύπτοντας καλά την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
Το πασπαλίζω καλά με την υπόλοιπη σκόνη φιστικιών που έχω αφήσει κατά μέρος και βάζω το ρολό στο ψυγείο για 8 - 12 ώρες (ή για όλο το βράδυ), πριν σερβίρω. Το σερβίρω κομμένο σε φέτες και, αν θέλω, περιχύνω με λίγο σιρόπι κόκκινων φρούτων.
Σας ευχαριστώ!