Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κορμός λευκής σοκολάτας με φυστίκι και ινδοκάρυδο

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 10 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 200 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 60 γρ. φυστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 50 γρ. πουρέ φυστικιών Αιγίνης ή φυστικοβούτυρο
  • 50 ml γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ινδοκάρυδο για την επικάλυψη
Εκτέλεση
  1. Βάζω τα μπισκότα σε μια σακούλα τροφίμων και τα σπάω με τον πλάστη σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη). Αδειάζω τα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω τα χοντροσπασμένα φυστίκια.

  2. Λιώνω τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και ανακατεύω για να κρυώσει λίγο.

  3. Ανακατεύω τον πουρέ φυστικιών με το γάλα και την βανίλια.

  4. Αδειάζω τη σοκολάτα και το μείγμα του πουρέ στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

  5. Απλώνω ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζω ένα αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζω με μπόλικο ινδοκάρυδο και αδειάζω εκεί το μείγμα. Φορώντας γάντια, διαμορφώνω το μείγμα σε μακρύ και λεπτό κύλινδρο και τυλίγω με το χαρτί και τέλος με το αλουμινόχαρτο.

  6. Βάζω τον κορμό στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες να σφίξει καλά.

Keywords: κορμός λευκής σοκολάτας με φυστίκι,ινδοκάρυδο

Σας ευχαριστώ!