Print Options:

Κορμός φέτας με αποξηραμένα φρούτα

Κορμός φέτας με αποξηραμένα φρούτα
Ratings 5 from 1 votes
Time
Prep Time: 10 mins Rest Time: 1 hr Total Time: 1 hr 10 mins
Servings 10
Υλικά
  • 700 γρ. φέτα Ελασσόνας, ΜΠΙΖΙΟΣ
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι ροζ σε κόκκους
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • Για την επικάλυψη
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης
  • 80 γρ. σπόρους ροδιού
  • 50 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 30 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 5 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 30 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβω όλα τα υλικά της επικάλυψης και τα βάζω σε ένα μπολ.

  2. Βάζω τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το μέλι, το θυμάρι και το πιπέρι. Φορώντας γάντια «ζυμώνω» καλά τη φέτα μέχρι να θρυμματιστεί εντελώς.
    Μεταφέρω τη φέτα σε ένα κομμάτι μεμβράνη και πλάθω σε μακρύ μπαστούνι. Το τυλίγω καλά και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να σφίξει.

  3. Κορμός φέτας με αποξηραμένα φρούτα

    Ρίχνω τα υλικά της επικάλυψης στον πάγκο της κουζίνας, αφαιρώ τη μεμβράνη από τον κορμό και τον «κυλάω» επάνω στους καρπούς έτσι ώστε να το καλύψω εντελώς. Μεταφέρω το μπαστούνι σε ένα ξύλο κοπής και σερβίρω με κράκερς, παξιμαδάκια και καβουρδισμένες φέτες μπαγκέτας.

Σας ευχαριστώ!