Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Βάζω σε ένα ταψάκι, την κολοκύθα, τα ντοματίνια, το σκόρδο κομμένο στη μέση, το κρεμμύδι και το μήλο. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με τα μπαχαρικά και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.
Μεταφέρω τα ψημένα λαχανικά στο μπλέντερ, πιέζω τα σκόρδα για να βγάλω την κρέμα τους και πετάω τις φλούδες. Προσθέτω τον ζωμό και τα φύλλα βασιλικού και πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα.
Μεταφέρω την κρέμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και αφήνω τη σούπα να πάρει μια βράση.
Σερβίρω με λίγο γιαούρτι, τραγανό μπέικον και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Σας ευχαριστώ!