Print Options:

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Κολοκυθόσουπα βελουτέ
Ratings 5 from 2 votes
Cuisine
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 10 mins Total Time: 40 mins
Cooking Temp 200  °C
Servings 4
Υλικά
  • 1 κιλό κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 1 μήλο, πλυμμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 6-7 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Γιαούρτι στραγγιστό
  • Τραγανό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Κάρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Βάζω σε ένα ταψάκι, την κολοκύθα, τα ντοματίνια, το σκόρδο κομμένο στη μέση, το κρεμμύδι και το μήλο. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με τα μπαχαρικά και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.

  2. Μεταφέρω τα ψημένα λαχανικά στο μπλέντερ, πιέζω τα σκόρδα για να βγάλω την κρέμα τους και πετάω τις φλούδες. Προσθέτω τον ζωμό και τα φύλλα βασιλικού και πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα.

  3. Κολοκυθόσουπα βελουτέ

    Μεταφέρω την κρέμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και αφήνω τη σούπα να πάρει μια βράση.
    Σερβίρω με λίγο γιαούρτι, τραγανό μπέικον και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Σας ευχαριστώ!