Print Options:

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 1 hr Rest Time: 20 mins Total Time: 1 hr 35 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 10
Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 4 αυγά
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 6-7 κολοκυθάκια μικρά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο (για το πράσο)
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σκόνη
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω τα κολοκυθάκια και τα τρίβω στο χοντρό του τρίφτη. Τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζω και τα αφήνω για 20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Πλένω την πιπεριά και την τρίβω και αυτή στο χοντρό του τρίφτη.

  2. Βάζω τα 30 ml ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το πράσο. Αλατίζω και σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω στην άκρη.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τα 50 ml ελαιόλαδο. Ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν. Στίβω καλά με τα χέρια μου τα κολοκύθια για να αποβάλλουν τα υγρά τους και τα ρίχνω στο μπολ. Προσθέτω την πιπεριά, τη γραβιέρα, τον κόλιανδρο, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.

  4. Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά ένα ταψί 22x33 εκ. και αδειάζω εκεί το μείγμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι και σκορπίζω τη φέτα. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.

Keywords: κολοκυθόπιτα, εύκολη, κολοκύθια, πιπεριά, φέτα, γραβιέρα, πίτα, χωρίς φύλλο,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/kolokythopita-xoris-fyllo/

Σας ευχαριστώ!