Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρολάκια σφολιάτας

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρολάκια σφολιάτας
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 40 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 4 φύλλα σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα, σκόνη
  • 80 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
  • 80 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
  • Για το γλάσο
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
    Για τη γέμιση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και ρίχνω τους κύβους κολοκύθας. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου και ψήνω στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω τους κύβους να μισοκρυώσουν.

  2. Για τη πίτα
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την καστανή ζάχαρη.
    Ανοίγω τα δύο πρώτα φύλλα σφολιάτας, τα αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με αρκετό από το μείγμα κανέλας. Τυλίγω τις σφολιάτες (από την μακριά πλευρά) σε σφιχτό ρολό. Με ένα μαχαίρι κόβω το κάθε ρολό σε 20 μικρά σπιράλ (συνολικά έχουμε 40 μίνι ρολάκια).

  4. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για κέικ και τοποθετώ τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Με τα χέρια μου, πιέζω λίγο τα ρολάκια για να κολλήσουν μεταξύ τους. Ρίχνω τους καραμελωμένους κύβους κολοκύθας, τις σταφίδες, τα καρύδια και το σουσάμι.

  5. Ανοίγω τα δύο επόμενα φύλλα σφολιάτας και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία όπως έκανα με τα δύο πρώτα. Τοποθετώ τα ρολάκια σε αντικολλητικό χαρτί, το ένα δίπλα στο άλλο δημιουργώντας ένα μεγάλο στρογγυλό σχήμα. Σκεπάζω με ένα ακόμα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και με τον πλάστη πιέζω τα ρολάκια για να απλώσουν και να κολλήσουν μεταξύ τους. Αφαιρώ το επάνω αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρω το «φύλλο» επάνω στη γέμιση. Πιέζω λίγο να κολλήσει και με ένα μαχαίρι κόβω όσο φύλλο περισσεύει. Ψήνω την τάρτα για 50-60 λεπτά.
    Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω να σταθεί για 15 λεπτά.

  6. Για το γλάσο
  7. Σε ένα μπολ κοσκινίζω την ζάχαρη άχνη. Ξεκινάω να ρίχνω κουταλιές χυμού ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα γλάσο ρευστό. Αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και ραντίζω με το γλάσο.

Keywords: Κολοκυθόπιτα,γλυκιά,με,ρολάκια,σφολιάτας

Σας ευχαριστώ!