Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι

Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 40 λεπτά.
Servings 4
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 1 κιλό κολοκυθάκια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο (φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβω από το χοντρό του τρίφτη. Ρίχνω τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, αλατίζω καλά και τα αφήνω για 1 ώρα να χάσουν τα υγρά τους.

  2. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνω τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον δυόσμο, την φέτα αν τελικά την χρησιμοποιήσω και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
    Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και την φρυγανιά και ανακατεύω. Το μίγμα δεν θα γίνει πολύ σφιχτό και δεν θα πλάθετε σε κεφτεδάκια.

  3. Βάζω σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
    Με ένα βαθύ κουτάλι παίρνω μεγάλες κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνω το τηγάνι. Πατάω λίγο με την ανάποδη του κουταλιού για να πλατύνουν και τηγανίζω για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

  4. Τους βγάζω και τους αφήνω σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια. Συνεχίζω το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
    Σερβίρω τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς.

Keywords: κολοκυθοκεφτεδες μυρωδατοι

Σας ευχαριστώ!