Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κολοκυθάκια γεμιστά στην κατσαρόλα

Κολοκυθάκια γεμιστά στην κατσαρόλα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 6 μεγάλα και χονδρά κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα κάθετα στη μέση
  • 250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (διαλέξτε ένα άπαχο κομμάτι, όπως τρανς)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, σκληρή, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, με το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 λίτρα περίπου ζωμός κότας
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ την ψίχα από την κομμένη πλευρά κάθε κομματιού κολοκυθιού. Τρίβω στον τρίφτη την ψίχα, τη στύβω καλά με τα χέρια και τη βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τον κιμά, τη φέτα, το μισό ελαιόλαδο, το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα ασπράδια, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω καλά. Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα κολοκυθάκια με το μείγμα. Κόβω μια μικρή φετούλα από την άκοπη άκρη τους ώστε να στέκονται και τα τοποθετώ όρθια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, με το άνοιγμά τους προς τα πάνω.

  2. Γεμίζω την κατσαρόλα μέχρι τη μέση της με όσο ζωμό κότας χρειαστεί, προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Τη βάζω σε μέτρια φωτιά και σιγομαγειρεύω για περίπου 45 λεπτά.

  3. Παίρνω περίπου 2 φλιτζάνια από το ζουμί της κατσαρόλας και το αφήνω να κρυώσει αρκετά σε ένα μπολ. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Αδειάζω το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα, την ανακινώ με προσοχή (ας πέσουν μερικά κολοκυθάκια, δεν υπάρχει πρόβλημα) ώστε να απλωθεί παντού και να δέσει η σάλτσα και σερβίρω.

Keywords: κολοκυθακια γεμιστα κατσαρολα

Σας ευχαριστώ!