Print Options:

Κοκορέτσι στο φούρνο με πατάτες

Κοκορέτσι στο φούρνο με πατάτες
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 90 mins Total Time: 1 hr 45 mins
Servings 6
Υλικά
  • 1 κοκορέτσι 1.800-2.000 γρ. έτοιμο, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 1 κιλό πατατούλες baby
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 60 ml πετιμέζι
  • 400 ml ζωμό κρέατος
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τους χυμούς, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κρασί, το πετιμέζι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Βάζω το κοκορέτσι μέσα στο μπολ και το γυρίζω 3-4 φορές να βραχεί καλά. Το μεταφέρω σε ένα ταψί και ρίχνω στο μπολ τις πατατούλες. Ανακατεύω καλά και αδειάζω τις πατάτες στο ταψί (μαζί με τα ζουμάκια).

  2. Ραντίζω όλα τα υλικά με το ελαιόλαδο και προσθέτω το ζωμό (όχι επάνω στο κοκορέτσι). Ανακινώ λίγο το ταψί, το σκεπάζω με μια λαδόκολλα και κατόπιν με αλουμινόχαρτο. Κάνω 1 μικρή τρύπα στο κέντρο του αλουμινόχαρτου και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.

  3. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και επαναφέρω στο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοκορέτσι και οι πατατούλες.

  4. Κοκορέτσι στο φούρνο με πατάτες

    Σερβίρω το κοκορέτσι σε φέτες και πασπαλίζω με φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι).

Keywords: κοκορέτσι, πατάτες, παραδοσιακό, πασχαλινό, μεζές,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/kokoretsi-sto-fourno-me-patates/

Σας ευχαριστώ!