Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοκορέτσι με πατάτες από τη Μυτιλήνη

Κοκορέτσι με πατάτες από τη Μυτιλήνη
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 40 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 μεγάλο κομμάτι αρνίσια μπόλια (ή σκέπη, όπως λέγεται αλλιώς)
  • 1 αρνίσια συκωταριά (ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει όσα μέρη δεν τρώγονται και να αφήσει την καρδιά, τα πνευμόνια, τα γλυκάδια το σπλήνα), καλά πλυμένη, στεγνωμένη, ψιλοκομμένη, κατά προτίμηση με ένα καλό ψαλίδι κουζίνας
  • 500 γρ. αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
  • 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω τη μπόλια (σκέπη) σε μια λεκανίτσα με ζεστό (όχι καυτό) νερό, και την αφήνω να μαλακώσει.
    Σε μια άλλη λεκανίτσα (ή σε ένα μεγάλο μπολ) βάζω την ψιλοκομμένη συκωταριά, το ψιλοκομμένο αρνίσιο μπούτι, το αυγό και το γιαούρτι και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω άφθονο αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύω ξανά, καλά.

  2. Βγάζω τη μπόλια από το νερό, τη στύβω πολύ απαλά και προσεκτικά με τα χέρια μου και την απλώνω σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Στο κέντρο της αδειάζω το μείγμα της συκωταριάς και της δίνω με τα χέρια μου σχήμα ρολού, κατά μήκος της μπόλιας. Τυλίγω τη γέμιση με τη μπόλια, σφικτά, και δένω τις άκρες με σπάγκο για να μην ανοίξει.

  3. Βάζω με προσοχή το ρολό στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και γύρω βάζω τις πατάτες, τις οποίες πασπαλίζω με μπόλικο αλατοπίπερο. Περιχύνω με το ελαιόλαδο, το κρασί και το χυμό λεμονιού και ψήνω στο μεσαίο ράφι για 1 ώρα περίπου. Το σερβίρω ζεστό.

Keywords: κοκορέτσι με πατάτες από τη μυτιλήνη

Σας ευχαριστώ!