Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κιμαδότουρτα

Κιμαδότουρτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 50 λεπ Rest Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 200 γρ. αλεύρι κίτρινο, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 8 γρ. μαγιά, ξερή (1 φακελάκι)
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 100 ml χλιαρό γάλα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την επιφάνεια
  • 100 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο για το άλειμμα
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Σε ένα μπολ βάζω τα άλευρα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο και το αυγό. Αρχίζω να ανακατεύω με τα χέρια και προσθέτω το αλάτι. Ζυμώνω για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

  2. Για την γέμιση
  3. Σε ένα μπολ ζυμώνω καλά όλα τα υλικά.

  4. Για την συναρμολόγηση
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό φύλλο και ανοίγω σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 30-35 εκ. Τοποθετώ στο κέντρο ένα πιάτο διαμέτρου 20-22 εκ., και με ένα μαχαίρι κόβω την ζύμη που περισσεύει από το πιάτο σε λωρίδες πάχους περίπου 1½ εκ. (υπολογίζω περίπου 40 λεπτές λωρίδες).

  6. Βγάζω το πιάτο από το κέντρο της ζύμης και μεταφέρω το μείγμα του κιμά, φροντίζοντας να δημιουργήσω ένα χοντρό στεφάνι που αφήνει το κέντρο του ζυμαριού χωρίς γέμιση.

  7. Πιάνω τις λωρίδες ζύμης μια μια και τις γυρίζω επάνω από το στεφάνι του κιμά και τις πιέζω να κολλήσουν στο κέντρο της ζύμης. Σκεπάζω το στεφάνι και το αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσει.

  8. Το μεταφέρω (μαζί με το αντικολλητικό χαρτί) στη λαμαρίνα του φούρνου και αλείφω με χτυπημένο αυγό. Ψήνω για 40 λεπτά.

  9. Βγάζω την πίτα από το φούρνο και απλώνω στο κέντρο τη σάλτσα ντομάτας και την τριμμένη μοτσαρέλα. Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Keywords: κιμαδότουρτα

Σας ευχαριστώ!