Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κερασόπιτα αφράτη

Κερασόπιτα αφράτη
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 6 βιολογικά αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο (+ 1 κουτ. σούπας επιπλέον, για το ταψάκι), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 1 κουτ. σούπας επιπλέον, για το ταψάκι
  • 1 φακελάκι (1½ κουτ. γλυκού) μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. τριμμένη αποξηραμένη καρύδα
  • 8 κουτ. σούπας έτοιμη (ή σπιτική) μαρμελάδα κεράσι
  • 250 γρ. κεράσια (καθαρό βάρος, ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια)
  • χυμός από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς και στη συνέχεια αλευρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.

  2. Χτυπάω στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο, το αλεύρι, κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και χτυπάω λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  3. Σε ένα άλλο, καθαρό μπολ χτυπάω τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φτιάξω σφικτή μαρέγκα. Την προσθέτω στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύω με μια σπάτουλα, με κυκλικές και απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην πέσει ο όγκος της.

  4. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι με το μείγμα των κρόκων και ισιώνω την επιφάνεια. Εκεί απλώνω με μια σπάτουλα τη μισή μαρμελάδα κεράσι. Ψήνω το γλυκό για 10 λεπτά. Το βγάζω από το φούρνο και απλώνω τα κεράσια πάνω στη μαρμελάδα. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 40 - 50 λεπτά, μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά (το δοκιμάζω, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού –πρέπει να βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα). Βγάζω το γλυκό από το φούρνο.

  5. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω την υπόλοιπη μαρμελάδα, ανακατεύοντας, για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, ανακατεύω και περιχύνω την κερασόπιτα, όσο είναι ακόμη ζεστή. Την αφήνω να κρυώσει και τη σερβίρω.

Keywords: κερασόπιτα αφράτη

Σας ευχαριστώ!