Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ρίχνω τις βανίλιες και το αλεύρι σε δόσεις. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και μόλις ενωθεί με το μείγμα σταματάω το μίξερ.
Βουτυρώνω καλά μια κλασσική, στρογγυλή φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Αδειάζω το μισό μείγμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω την πάστα τραντάφυλλο και με ένα πιρούνι την απλώνω για να δημιουργηθούν γραμμές. Προσθέτω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και ισιώνω με το κουτάλι. Ψήνω το κέικ για 1 ώρα.
Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το κέικ για 15 λεπτά. Ξεφορμάρω επάνω σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ βάζω την ζάχαρη άχνη. Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά, σιρόπι τριαντάφυλλο μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο.
Γλασσάρω το κέικ με το ροζ γλάσο και διακοσμώ με αποξηραμένα τριαντάφυλλα ή ζαχαρωτά.
Σας ευχαριστώ!