Βάζω σε μια κατσαρολίτσα τη ζάχαρη και το μετρημένο νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω στην κουζινομηχανή τα ασπράδια και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν και να ασπρίζουν. Μόλις γίνουν μαρέγκα, χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία της κουζινομηχανής ρίχνω το κρύο σιρόπι σε αργή ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί και να γυαλίσει η μαρέγκα. Αποσύρω τον κάδο από την κουζινομηχανή, αδειάζω την μαρέγκα σε ένα κρύο, μεταλλικό μπολ και επαναφέρω τον κάδο στη βάση του.
Ρίχνω του κρόκους, τη βανίλια, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν οι κρόκοι. Σταματάω το μίξερ και ρίχνω πασπαλιστά (ιδανικά με κόσκινο) το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω με τη μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέτω τη μαρέγκα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνω καλά μια παραλληλόγραμμη φόρμα 20x30 εκ. και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Πλένω καλά τα ροδάκινα, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Βάζω τα ροδάκινα με την κομμένη πλευρά στον πάτο της φόρμας και αδειάζω από πάνω το μείγμα του κέικ. Ισιώνω με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά.
Αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και πασπαλίζω με χρωματιστή τρούφα.
Σας ευχαριστώ!