Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 24-26 εκ.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάω με δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και «μαζεύω» το κολλημένο βούτυρο από τα πλάγια του κάδου και προσθέτω το τυρί κρέμα. Χτυπάω και πάλι σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και μόλις ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά σταματάω το μίξερ και «μαζεύω» την κρέμα από τα τοιχώματα.
Με χαμηλή ταχύτητα ρίχνω το πρώτο αυγό περιμένοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα πριν ρίξω το επόμενο. Μόλις τελειώσουν όλα τα αυγά, χαμηλώνω λίγο ακόμη την ταχύτητα και προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και μόλις ενωθούν σταματάω το μίξερ.
Ανακατεύω λίγο με μια σπάτουλα για να δω αν έχουν μείνει υπολείμματα αλεύρου στον πάτο του κάδου και προσθέτω τις μάντολες. Ανακατεύω ελαφρά και αδειάζω το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα. Χτυπάω τη φόρμα 2-3 φορές επάνω στον πάγκο για να μην υπάρχουν κενά στο μείγμα και μεταφέρω στο φούρνο.
Ψήνω για 80 λεπτά. Μετά τα 45 λεπτά ψησίματος, σκεπάζω το κέικ με ένα αλουμινόχαρτο για να μη πάρει πολύ χρώμα και συνεχίζω το ψήσιμο. Δοκιμάζω με ένα σουβλί αν το κέικ έχει «στεγνώσει» και αποσύρω από το φούρνο.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα και αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Στολίζω με μάντολες και σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!