Βάζω 2 μεγάλα μπολ στον πάγκο της κουζίνας. Στο πρώτο μπολ κοσκινίζω τα στεγνά υλικά του σοκολατένιου μείγματος (κακάο, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μαγιά). Στο δεύτερο μπολ κοσκινίζω τα στεγνά υλικά του πορτοκαλένιου μείγματος (αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, μαγιά).
Ρίχνω σε κάθε ένα μπολ τους κρόκους αυγών. Στο μπολ με τα σοκολατένια υλικά ρίχνω το Peleano ανακατεμένο με το λιωμένο βούτυρο και το σπορέλαιο και στο μπολ με τα λευκά υλικά ρίχνω το χυμό πορτοκάλι ανακατεμένο με το βούτυρο και το σπορέλαιο.
Χτυπάω τα υλικά των δύο μπολ με το μίξερ ξεχωριστά μια να ενωθούν και να δημιουργηθούν 2 απαλές κρέμες.
Βάζω τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ και τα χτυπά με το μίξερ μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν. Προσθέτω πασπαλιστά το κρεμόριο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να σφίξει σε μαρέγκα. Μοιράζω την μαρέγκα στα δύο μπολ και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά μια φόρμα 26 εκ. και αδειάζω τα δύο μείγμα σε μικρές δόσεις και εναλλάξ ώστε να δημιουργηθούν όμορφες εναλλαγές χρώματος. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει καλά.
Κοσκινίζω τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνω 2 σταγόνες χρώμα και ανακατεύω. Προσθέτω λίγο λίγο το Peleano ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Αδειάζω το γλάσο στο κέικ και κόβω σε κομμάτια.
Σας ευχαριστώ!