Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα και κατεβάζω το ράφι στην πιο χαμηλή θέση. Βουτυρώνω καλά μια κλασσική φόρμα με τρύπα στη μέση.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το κακάο και τον στιγμιαίο καφέ. Προσθέτω το βραστό νερό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα χωρίς σβόλους. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη μισή ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και τους κρόκους και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτω το μείγμα του κακάο και ανακατεύω ελαφρά.
Βάζω στην κουζινομηχανή τα ασπράδια και το κρεμόριο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να δημιουργείτε μαρέγκα. Ρίχνω πασπαλιστά και χωρίς να σταματήσω το μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα και να δημιουργηθούν μικρές κορυφούλες. Αδειάζω τη μισή μαρέγκα και τις σταγόνες σοκολάτας στο μπολ με το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και την υπόλοιπη και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ώστε να μη χαθεί ο όγκος της.
Αδειάζω το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 60-65 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω το κέικ για 15 λεπτά και το αναποδογυρίζω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Ζεσταίνω το βούτυρο και προσθέτω την άχνη. Ανακατεύω και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύω για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει καλά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω για 15 λεπτά. Αδειάζω το γλάσο επάνω στο κέικ και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!