Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ γεμιστό με μπανάνες και σαντιγί

Κέικ γεμιστό με μπανάνες και σαντιγί
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 200 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 250 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 4 αυγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 150 γρ. αλεύρι βρώμης ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 60 γρ. κακάο άγλυκο
  • 3 μπανάνες
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA, παγωμένη
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 90 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, τριμμένη
  • Λίγο αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • Κακάο
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα και την αφήνω στην άκρη.

  2. Bάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτέρο μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτω τα άλευρα, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο κοσκινισμένο και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω από το φούρνο, ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.

  3. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύω. Με ένα κουτάλι αδειάζω το κέικ στο κέντρο αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά από τα τοιχώματα.

  4. Καθαρίζω τις μπανάνες, τις κόβω κάθετα στη μέση και τις προσαρμόζω στην τρύπα του κέικ. Σκεπάζω τις μπανάνες με την σαντιγί δημιουργώντας «λοφάκι». Όσο κέικ έβγαλα από το κέντρο, το τρίβω για να γίνει ψίχουλα και πασπαλίζω επάνω από τη σαντιγί. Πασπαλίζω με λίγο ακόμη κακάο και ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κέικ γεμιστό με μπανάνες,σαντιγί

Σας ευχαριστώ!