Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και βουτυράτες πατάτες

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από λάπα
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 10 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 15-16 μποκοντσίνι (μικρά μοτσαρελάκια) ή 150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε 15 μικρούς κύβους
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις πατάτες
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Βρέχω λίγο τα χέρια μου και ζυμώνω όλα τα υλικά για να αναμειχθούν. Πλάθω 15 κεφτεδάκια στα οποία «κλείνω» στο κέντρο από μπαλάκι μοτσαρέλας.

  3. Μεταφέρω τα κεφτεδάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνω για 25 λεπτά.

  4. Για τις πατάτες
  5. Πλένω καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζω για 20 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα πηρούνι και αν δω ότι βυθίζεται αλλά με μια μικρή αντίσταση, τις σουρώνω και τις αφήνω να γίνουν χλιαρές.

  6. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βούτυρο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Κόβω τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια, τις ρίχνω στο μπολ με το μείγμα και ανακινώ για να βραχούν καλά. Αδειάζω τις πατάτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα,βουτυράτες πατάτες

Σας ευχαριστώ!