Print Options:

Κεμπάπ παραδοσιακά στο γκριλ

Grilled Kebabs
<!-- \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
proetoimasiamagiremaservirismaanamonilogo-design-like-for-likevideo button
15΄20΄6 μερίδες1 ώρα[printfriendly]
\n  \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
Ζουμερά κεμπάπ με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αρωματίσουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα όπως δυόσμο ή μαϊντανό  τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα ξερά.Στη συνταγή που σας δίνω βάζω δυόσμο φρέσκο που βρίσκω, ότι με το κύμινο ταιριάζει ωραιότατα.
ΥλικάΕκτέλεση
\n
    \n
  • 500 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι ή σπάλα καλά καθαρισμένη
  • \n
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από κιλότο ή στρογγυλό
  • \n
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στο τρίφτη
  • \n
  • 1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • \n
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • \n
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • \n
  • 2/3 φλιτζ. δυόσμος φρέσκος (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
\n
Σε ένα βαθύ σκεύος  αναμειγνύω τα δύο είδη κιμά και προσθέτω το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το κύμινο και το φρέσκο δυόσμο. Αλατοπιπερώνω. Ζυμώνω το μίγμα καλά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. \nΒγάζω το μίγμα από το ψυγείο. Χρησιμοποιώντας  πλατιές μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια  παίρνω  λίγο μίγμα και το πλάθω  με το χέρι μου  γύρω από αυτές δημιουργώντας το γνωστό σχήμα των κεμπάπ.Λαδώνω τη σχάρα του γκριλ και τοποθετώ πάνω τα κεμπάπ. Τα ψήνω στο γκριλ του φούρνου για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά. \nΣερβίρω τα κεμπάπ με ψητές πίτες για σουβλάκι και σαλάτα πράσινη με ντομάτες. Συνοδεύω με γιαούρτι που έχω πασπαλίσει με πάπρικα.
\n-->
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 20 mins Rest Time: 1 hr Total Time: 1 hr 35 mins
Servings 6
Υλικά
  • 500 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι ή σπάλα καλά καθαρισμένη
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από κιλότο ή στρογγυλό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στο τρίφτη
  • 1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2/3 φλιτζ. δυόσμος φρέσκος (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύω τα δύο είδη κιμά και προσθέτω το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το κύμινο και το φρέσκο δυόσμο. Αλατοπιπερώνω. Ζυμώνω το μίγμα καλά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Βγάζω το μίγμα από το ψυγείο. Χρησιμοποιώντας  πλατιές μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια  παίρνω  λίγο μίγμα και το πλάθω  με το χέρι μου  γύρω από αυτές δημιουργώντας το γνωστό σχήμα των κεμπάπ.Λαδώνω τη σχάρα του γκριλ και τοποθετώ πάνω τα κεμπάπ. Τα ψήνω στο γκριλ του φούρνου για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά.

  3. Σερβίρω τα κεμπάπ με ψητές πίτες για σουβλάκι και σαλάτα πράσινη με ντομάτες. Συνοδεύω με γιαούρτι που έχω πασπαλίσει με πάπρικα.

Keywords: κεμπάπ, παραδοσιακό, μοσχαρίσιος κιμάς, αρνίσιος κιμάς, κύμινο, δυόσμος,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/kebap-paradosiaka/

Σας ευχαριστώ!