Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κατσικάκι τσιγαριαστό με ξινόχοντρο με λαχανικά

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 20 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 κιλό κατσίκι (χεράκι), κομμένο σε μερίδες
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμό από 2 λεμόνια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 3 κλωναράκια θυμάρι, φρέσκο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τον ξινόχονδρο με λαχανικά
  • 200 γρ. ξινόχοντρος
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός, διαλυμένο σε 750 ml καυτό νερό
  • 60 γρ. Βιτάμ με βούτυρο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το κατσικάκι
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τα κομμάτια κρέατος. Τα γυρίζω να ροδίσουν από όλες τις μεριές και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω το χυμό των λεμονιών, το μπαχάρι, τη ρίγανη και το θυμάρι, σκεπάζω τη κατσαρόλα και χαμηλώνω πολύ τη φωτιά.

  2. Αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει στο λάδι και να βγάλει τα υγρά του για 2 ώρες.

  3. Για τον ξινόχονδρο
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι. Προσθέτω τις πιπεριές και το καρότο, αλατοπιπερώνω και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνω το σκόρδο και το ξινόχοντρο και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λαδωθεί και να γυαλίσει ο ξινόχοντρος. Σβήνω με το κρασί και μετά από 3 λεπτά προσθέτω τον καυτό ζωμό λαχανικών. Ανακατεύω καλά και αφήνω το ξινόχοντρο σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει και να μελώσει για 20-25 λεπτά. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω το Βιτάμ με το βούτυρο και ανακατεύω καλά.

Keywords: κατσικάκι τσιγαριαστό με ξινόχοντρο με λαχανικά

Σας ευχαριστώ!