\n | \n | \n | \n \n | \n |
30΄ | \n1½ ώρα | \n4 - 6 μερίδες | \n- | \n \n[printfriendly] | \n
Μην ξαφνιάζεστε με το κόκαλο! Το μεδούλι του με το κολλαγόνο που περιέχει βοηθά τη σάλτσα του ταψιού να δέσει καλύτερα και τη νστιμίζει υπέροχα. Πριν το βάλετε στο ταψί το ξεπλένετε καλά για να απομακρύνετε τυχόν τρίμματα από το κόψιμό του. Μάλιστα, για καλό και για κακό, πριν βάλετε τη σάλτσα να δέσει, σουρώνετε το ζουμί του ταψιού. | \n|
Υλικά | \nΕκτέλεση | \n
Για το ρολό\n
|
\n
Για τη γέμιση: Βάζω τα κομμένα χόρτα και το ξερό κρεμμύδι σε ένα λεκανάκι, τα πασπαλίζω με λίγο αλάτι και τα τρίβω με τα δάχτυλά μου για 1 λεπτό για να βγάλουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύω καλά.\n\nΓια το ρολό: Βάζω το ξεκοκαλισμένο μπούτι σε επιφάνεια κοπής, το πασπαλίζω με πάπρικα και το αλατοπιπερώνω. Το αλείφω με τη μαργαρίνη και κάνω με ένα μυτερό μαχαίρι διάφορες τομές στις οποίες βάζω τα φετάκια σκόρδου και τα «φύλλα» δεντρολίβανου.\nΠροθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.\nΑπλώνω τη γέμιση στο ξεκοκαλισμένο μπούτι και το τυλίγω σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσω τη γέμιση καλά στο εσωτερικό. Δένω ουκνά και γερά το ρολό με σπάγκο μαγειρικής και το τυλίγω σε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας. Μεταφέρω το ρολό σε ένα μέτριο ταψί που να το χωρά σχεδόν ακριβώς, προσθέτω 2 φλιτζάνια νερό, τα σπασμένα κόκκαλα σε κομμάτια και τα ολόκληρα κλαδάκια δεντρολίβανου. Ψήνω για 1 ώρα και στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160ºC και ψήνω για 30 λεπτά ακόμη.\nΒγάζω το ταψί από το φούρνο, σουρώνω το ζουμί του ταψιού και το ρίχνω σε ένα κατσαρολάκι. Το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί και να μείνει περίπου το μισό υγρό. Στο τέλος προσθέτω τη μουστάρδα, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.\nΒγάζω το ρολό από τη λαδόκολλα, το κόβω σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω. | \n
Βάζω τα κομμένα χόρτα και το ξερό κρεμμύδι σε ένα λεκανάκι, τα πασπαλίζω με λίγο αλάτι και τα τρίβω με τα δάχτυλά μου για 1 λεπτό για να βγάλουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύω καλά.
Βάζω το ξεκοκαλισμένο μπούτι σε επιφάνεια κοπής, το πασπαλίζω με πάπρικα και το αλατοπιπερώνω. Το αλείφω με το βούτυρο και κάνω με ένα μυτερό μαχαίρι διάφορες τομές στις οποίες βάζω τα φετάκια σκόρδου και τα «φύλλα» δεντρολίβανου.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
Απλώνω τη γέμιση στο ξεκοκαλισμένο μπούτι και το τυλίγω σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσω τη γέμιση καλά στο εσωτερικό. Δένω ουκνά και γερά το ρολό με σπάγκο μαγειρικής και το τυλίγω σε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας. Μεταφέρω το ρολό σε ένα μέτριο ταψί που να το χωρά σχεδόν ακριβώς, προσθέτω 2 φλιτζάνια νερό, τα σπασμένα κόκκαλα σε κομμάτια και τα ολόκληρα κλαδάκια δεντρολίβανου. Ψήνω για 1 ώρα και στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160ºC και ψήνω για 30 λεπτά ακόμη.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, σουρώνω το ζουμί του ταψιού και το ρίχνω σε ένα κατσαρολάκι. Το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί και να μείνει περίπου το μισό υγρό. Στο τέλος προσθέτω τη μουστάρδα με μέλι, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
Βγάζω το ρολό από τη λαδόκολλα, το κόβω σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!