Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κατσικάκι λαδορίγανη στη κατσαρόλα με τηγανητές πατάτες

Κατσικάκι λαδορίγανη στη κατσαρόλα με τηγανητές πατάτες
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1.200 γρ. κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα κομμάτια του κρέατος και τα αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα. Βάζω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά. Βάζω το κρέας σε δόσεις (πρέπει να είναι σε μονή στρώση) και τα τσιγαρίζω μέχρι να ροδίσουν και να θωρακιστούν καλά. Τα βγάζω σε μια πιατέλα και συνεχίζω μέχρι να τα σοτάρω όλα.

  2. Χωρίς να καθαρίσω την κατσαρόλα ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει επαναφέρω το κρέας μαζί με τα ζουμάκια που θα έχουν συγκεντρωθεί στην πιατέλα. Σβήνω με το κρασί, ανακινώ την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω τη ρίγανη (φρέσκια και ξερή), το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω αρκετό ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  3. Κατσικάκι λαδορίγανη στη κατσαρόλα

    Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Αφήνω να βράσει για 2 λεπτά και ρίχνω το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακινώ την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά.
    Σερβίρω το κατσικάκι με πατάτες τηγανητές και λίγη επιπλέον ρίγανη.

Keywords: κατσικάκι, κατσίκι, λαδορίγανη, πατάτες, πατάτες τηγανητές,

Σας ευχαριστώ!