Print Options:

Κατσικάκι καπαμάς στη γάστρα με χρωματιστές πατάτες

Κατσικάκι καπαμάς στη γάστρα
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 2 hrs Total Time: 2 hrs 20 mins
Servings 6
Υλικά
  • 2 κιλά κατσικίσιο χεράκι, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 120 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
  • 80 ml πετιμέζι
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 250 ml ζωμό κρέατος
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε κόκκους
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 600 γρ. πατατούλες baby
  • 600 γρ. πατατούλες μοβ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο.

    Σε μια βαθιά γάστρα βάζω τη σάλτσα ντομάτας, το κρασί, το πετιμέζι, τα κρεμμύδια, τον πελτέ, τον ζωμό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και βάζω μέσα το κρέας. Το γυρίζω 2-3 φορές για να βραχεί καλά από το μείγμα.

  2. Κατσικάκι καπαμάς στη γάστρα με χρωματιστές πατάτες

    Καθαρίζω τη γλυκοπατάτα και την κόβω σε μέτρια κομμάτια. Πλένω τις υπόλοιπες πατάτες (baby και μοβ) και σηκώνοντας το κρέας τις ρίχνω απευθείας στη γάστρα. Τις αλατοπιπερώνω και τις απλώνω μέσα στο σκεύος. Βάζω το κρέας επάνω στις πατάτες, κλείνω τη γάστρα και βάζω το σκεύος στο φούρνο. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνω για 2 ώρες.

Keywords: κατσίκι, κατσικάκι, καπαμάς, πατάτες, παραδοσιακό, πασχαλινό, γιορτινό,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/katsikaki-kapamas-sti-gastra/

Σας ευχαριστώ!