Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Καστανόσουπα βελουτέ

Καστανόσουπα βελουτέ
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 500 γρ. βρασμένα και ξεφλουδισμένα κάστανα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 1½ λίτρο ζεστό ζωμό κότας
  • 1 κουτ. γλυκού ρας-ελ-χανούτ (θα το βρείτε σε όλα τα μπαχαράδικα και ορισμένα καταστήματα με ανατολίτικα προϊόντα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και προσθέτω τα βρασμένα κάστανα. Σοτάρω για 3-4 λεπτά και ρίχνω το πράσο, το καρότο και το σέλερι. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνω με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τον ζωμό κότας.

  2. Αφήνω τη σούπα να βράσει για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα.

  3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα ή μεταφέρω τη σούπα σε μπλέντερ και πολτοποιώ εκεί.

  4. Επαναφέρω τη σούπα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το ρας-ελ-χανούτ. Ανακατεύω καλά και σερβίρω με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε πιάτο.

Keywords: καστανοσουπα βελουτε

Σας ευχαριστώ!