<!-- [lt_recipe name=|ΚΑΡΥΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ| servings=|20| prep_time=|40M| cook_time=|40M| summary=|Εκπληκτικά εύκολες, απίθανα σιροπιαστές και τραγανές, φτιάχνονται στη στιγμή και θα εξαφανιστούν το ίδιο γρήγορα! Αντί για καρύδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιστίκια Αιγίνης.| print=|yes| ingredients=|Για τις φλογέρες;½ κιλό φύλλο κρούστας (1 πακέτο –κάθε πακέτο περιέχει 10 φύλλα περίπου);1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων; Για τη γέμιση;4 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη;1 φλιτζ. τσαγιού μπισκότα της αρεσκείας σας, τριμμένα (τα τρίβετε στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη);½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη (διαλέξτε την πιο ψιλή που θα βρείτε στο ράφι);3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα;1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη;2 κουτ. σούπας ανθόνερο; Για το σιρόπι;4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη;4 φλιτζ. τσαγιού νερό;1 ξυλάκι κανέλας;1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού| ]Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνω κατά μέρος.;Για τις φλογέρες: Απλώνω τα φύλλα κρούστας ανά δύο, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο και τα βουτυρώνω και τα δύο με το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια κόβω κάθε διπλό τέτοιο φύλλο σε 4 λωρίδες, ίδιου φάρδους. Συνολικά θα έχω φτιάξω περίπου 20 λωρίδες διπλού φύλλου. Μοιράζω το μείγμα της γέμισης σε κάθε λωρίδα και τυλίγω την καθεμία σε ρολό-φλογέρα. Καθώς τυλίγω κατά μήκος, φέρνω και τις πλαϊνές άκρες των φύλλων προς το κέντρο για να σφραγίσω τη γέμιση.;Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζω εκεί τις φλογέρες. Τις βουτυρώνω και αυτές, βάζω το ταψί στο φούρνο και τις ψήνω για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.; Για το σιρόπι: Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού και τα βράζω για 6 – 7 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το σιρόπι να γίνει χλιαρό και με μια τρυπητή κουτάλα βάζω στο σιρόπι τις φλογέρες ανά δύο ή τρεις. Τις σιροπιάζω για 1 – 2 δευτερόλεπτα στο χλιαρό σιρόπι, τις στραγγίζω σε μια σχάρα και τις μεταφέρω σε πιατέλα.[/lt_recipe] -->
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνω κατά μέρος.
Απλώνω τα φύλλα κρούστας ανά δύο, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο και τα βουτυρώνω και τα δύο με το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια κόβω κάθε διπλό τέτοιο φύλλο σε 4 λωρίδες, ίδιου φάρδους. Συνολικά θα έχω φτιάξω περίπου 20 λωρίδες διπλού φύλλου. Μοιράζω το μείγμα της γέμισης σε κάθε λωρίδα και τυλίγω την καθεμία σε ρολό-φλογέρα. Καθώς τυλίγω κατά μήκος, φέρνω και τις πλαϊνές άκρες των φύλλων προς το κέντρο για να σφραγίσω τη γέμιση.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζω εκεί τις φλογέρες. Τις βουτυρώνω και αυτές, βάζω το ταψί στο φούρνο και τις ψήνω για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού και τα βράζω για 6 - 7 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το σιρόπι να γίνει χλιαρό και με μια τρυπητή κουτάλα βάζω στο σιρόπι τις φλογέρες ανά δύο ή τρεις. Τις σιροπιάζω για 1 - 2 δευτερόλεπτα στο χλιαρό σιρόπι, τις στραγγίζω σε μια σχάρα και τις μεταφέρω σε πιατέλα.
Σας ευχαριστώ!