Print Options:

Καρπούζι, γλυκό του κουταλιού

Καρπούζι, γλυκό του κουταλιού
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 75 mins Rest Time: 12 hrs Total Time: 13 hrs 25 mins
Υλικά
  • 1 κιλό σάρκα από καρπούζι (χωρίς φλούδα)και χωρίς τα κουκούτσια
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα τριανταφυλάκια Μαρόκου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζω τη σάρκα καρπουζιού σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό από το μισό λεμόνι. Το άλλο μισό λεμόνι το κόβω σε φετούλες και τις φετούλες σε κομματάκια. Βάζω και τα κομματάκια λεμονιού στο μπολ με το καρπούζι. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω μια νύχτα στο ψυγείο.

  2. Την άλλη μέρα μεταφέρω το μίγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 1 ώρα περίπου. Για να μην κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι. Στο τέλος προσθέτω το ροδόνερο και αν θέλουμε αποξηραμένα τριανταφυλάκια.

Σας ευχαριστώ!