Print Options:

Κανελόνια με σπανάκι και τυρί κρέμα

Κανελόνια με σπανάκι και τυρί κρέμα
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 40 mins Total Time: 1 hr
Cooking Temp 180  °C
Servings 6
Υλικά
  • 250 γρ. κανελόνια
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο, Lurpak
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, ARLA
  • 1 αυγό
  • 100+100 γρ. μοτσαρέλα ARLA, τριμμένη
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ ντομάτας
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml γάλα
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • Αλάτι
Εκτέλεση
    Για την μπεσαμέλ
  1. Βάζω το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνω να λιώσει. Ρίχνω πασπαλιστά την πάπρικα και το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει. Ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας και το μπούκοβο, αλατοπιπερώνω και συνεχίζω το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να δέσει.

  2. Για τα κανελόνια
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3 λεπτά. Προσθέτω το σπανάκι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να πέσει ο όγκος του και να μαραθεί. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το τυρί κρέμα, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, τα 100 γρ. μοτσαρέλα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το σοταρισμένο σπανάκι, ανακατεύω και μεταφέρω το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

  5. Κανελόνια με σπανάκι και τυρί κρέμα

    Βάζω τη μισή μπεσαμέλ σε ένα ταψάκι. Γεμίζω τα κανελόνια με το μείγμα και τα βάζω σε μονή στρώση στο ταψάκι. Προσθέτω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Σκεπάζω το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα και αντιστάσεις για 30-35 λεπτά.
    Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Σας ευχαριστώ!