Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Ανοίγω με τα χέρια μου το κανταΐφι ώστε να διαχωριστούν οι ίνες του και να αφρατέψει. Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω με τα χέρια για να βραχεί καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα φυστίκια με τις σταγόνες σοκολάτας.
Παίρνω ένα φλυτζάνι του τσαγιού και βάζω μια μικρή ποσότητα κανταΐφι. Πιέζω με τα δάχτυλά μου για να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα (όχι μέχρι επάνω). Βάζω 1 κουταλιά μείγμα φυστικιού και σκεπάζω με λίγο ακόμη κανταΐφι. Πιέζω καλά με τα χέρια μου για να γίνει αρκετά συμπαγή και αναποδογυρίζω το κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά. Ψήνω τα κανταΐφια για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και με ένα κουτάλι, ραντίζω με το κρύο σιρόπι όσο είναι ακόμη καυτά. Πασπαλίζω με λίγο φυστίκι Αιγίνης και σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!