Αγοράζω τα καλαμάρια από τον ψαρά, ολόκληρα, ακαθάριστα. Τα βάζω σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα ξεπλένω με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Δεν βγάζω τη μεμβράνη τους, ούτε τα μάτια. Τα αφήνω να στραγγίξουν καλά.
Σε ένα ταψάκι ανακατεύω τα άλευρα, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
Αλευρώνω πολύ καλά τα καλαμάρια και τα μεταφέρω στο τηγάνι. Σκεπάζω με το καπάκι και τα αφήνω να τηγανιστούν για 4-5 λεπτά. Ανοίγω με μεγάλη προσοχή το καπάκι, γυρίζω γρήγορα τα καλαμάρια και ξανασκεπάζω.
Μετά από 3-4 λεπτά ξεσκεπάζω και σβήνω με το ξύδι. Ανακινώ λίγο το τηγάνι και τα μεταφέρω σε μια πιατέλα μαζί με το λάδι τους.
Σερβίρω αμέσως με φρέσκο ψωμί και μπόλικο ούζο.
Σας ευχαριστώ!