Βάζω σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και αφήνω να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και βράζω για 3 λεπτά ακόμη. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, και τα αφήνω να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας και αρχίζω να προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει, σκεπασμένη με μεμβράνη.
Αφαιρώ την μεμβράνη και προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά και το πολίτικο mix μπαχαρικών και ανακατεύω να ενωθούν στην κρέμα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
Βγάζω το κανταΐφι από τη συσκευασία του και με τα χέρια μου το ανοίγω και το αφρατεύω. Ραντίζω με αρκετό βούτυρο και «δουλεύω» με τα δάχτυλά μου ώστε να βραχεί καλά όλο το φύλλο. Βάζω τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και το απλώνω να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα. Απλώνω την κρέμα πάνω από το στρωμένο κανταΐφι. Σκορπίζω τα βύσσινα, σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο και ραντίζω με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Αφήνω το κανταΐφι να σταθεί για 20 λεπτά και το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Πασπαλίζω με λίγα φιστίκια τριμμένα, λίγο πολίτικο mix και ραντίζω με σιρόπι βύσσινο.
Σας ευχαριστώ!