Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Η κυρά Σαρακοστή

Η κυρά Σαρακοστή
Αξιολογήσεις 5 από 2 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Υλικά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 280 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. νερό (περίπου)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 140°C.
    Bάζω το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύω. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη απαλή και ελαστική.
    Σχεδιάζω σε ένα χαρτί την κυρά Σαρακοστή και την κόβω με ψαλίδι.

  2. Βάζω τη ζύμη επάνω σε μια μια λαδόκολλα και με τον χοντρό πλάστη ανοίγω σε φύλλο με πάχος 1 εκ. περίπου. Ακουμπάω επάνω στη ζύμη το πατρόν και με ένα μαχαίρι μυτερό, κόβω με υπομονή το περίγραμμα. Με όση ζύμη περισσέψει, πλάθω τα χέρια και τα κολάω με λίγο νερό. Αν θέλω, σχεδιάζω μαντήλι, ποδιά, ή διακοσμώ με μπαχαρικά (γαρίφαλλα, λιναρόσπορο, μαραθόσπορο). Μεταφέρω την λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα του φούρνου και ψήνω για 30-35 λεπτά.

Keywords: η κυρά σαρακοστή

Σας ευχαριστώ!