Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γύρος σπιτικός στο φούρνο

Γύρος σπιτικός στο φούρνο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. χοιρινές πανσέτες, χωρίς κόκαλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 100 ml καλής ποιότητας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό, πρόβειο ή αγελαδινό
  • αρκετή πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πίτες για σουβλάκι ή πίτες αραβικές, μεσαίου μεγέθους, ελαφρώς ζεσταμένες για 1 - 2 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να μαλακώσουν
  • 8 ντοματίνια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), χονδροκομμένος
Εκτέλεση
  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τις πανσέτες σε λεπτές λωρίδες, πάχους όχι περισσότερο από 1 εκ. και τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου και προσθέτω το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω και πάλι, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος για 1 ώρα για να μαριναριστούν καλά οι λωρίδες της πανσέτας.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στερεώνω μια πυκνή σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να υπάρχει κενό ανάμεσά τους. Στραγγίζω τις λωρίδες της πανσέτας από τη μαρινάδα και τις απλώνω πάνω στη σχάρα, σε μονή στρώση. Βάζω τη σχάρα -με το ταψί από κάτω- στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τις ψήνω για 20- 25 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν.

  3. Για το σερβίρισμα
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με την πάπρικα και το ελαιόλαδο και τη μοιράζω στις πίτες. Στο κέντρο της κάθε πίτας μοιράζω τις ξεροψημένες πανσέτες και συμπληρώνω με φέτες από ντοματίνια, μερικές ροδέλες κρεμμυδιού και φυλλαράκια μαϊντανού.

Keywords: γύρος σπιτικός στο φούρνο

Σας ευχαριστώ!