Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο γύρος στο φούρνο

Κοτόπουλο γύρος στο φούρνο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 90 λεπ Total Time: 1 ώρα 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1.200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (από στήθος και μπούτι κομμένο σε λεπτά μεγάλα σνίτσελ)
  • Για τη σάλτσα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ketchup
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή 3-4 κλαράκια ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό ή 3-4 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Στρώνω σε επιφάνεια κοπής τις λεπτές φέτες κοτόπουλου και τις αλείφω με τη σάλτσα από τη μια πλευρά .Βάζω τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγω σε ρολό. Δένω σφιχτά το ρολό, με σπάγγο μαγειρικής, και το αλείφω και εξωτερικά γύρω γύρω με τη σάλτσα. Βάζω το ρολό στο φούρνο και ψήνω για 1½ ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

  3. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο και το κόβω με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες .
    Σερβίρω με πίτες για γύρο, πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού.

Keywords: κοτόπουλο, γύρος, σάλτσα, κρεμμύδια, παραδοσιακό, εύκολο,

Σας ευχαριστώ!