Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γύρος στο φούρνο με ανάμεικτα κρέατα

Γύρος στο φούρνο με ανάμεικτα κρέατα
Ελλήνων Γεύσεις στο Γύθειο
Cooking Method
Courses
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 21 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τον γύρο
  • 400 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου από στήθος (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 400 γραμμάρια φιλέτο γαλοπούλας (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 400 γραμμάρια λεπτές φέτες από μπούτι χοιρινό (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • Για τη σάλτσα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ή εναλλακτικά μια κουταλιά κρέμα σκόρδου)
  • 1 κούπα κέτσαπ
  • 3 κουτάλια σούπας μουστάρδα απαλή
  • 0.3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα πάπρικα
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζω το κρέας

    Τοποθετώ τα κρέατα σε 3 διαφορετικά πιάτα.

  2. Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. 

  3. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτω την κέτσαπ, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύω καλά. 

  4. Μοιράζω τη σάλτσα στα 3 κρέατα και τα αλείφω να πάει παντού.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  6. Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού ψησίματος και τοποθετώ εναλλάξ φέτες από τα 3 κρέατα σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο στο κέντρο του χαρτιού.

  7. Επαναλαμβάνω άλλη μία στρώση κρεάτος.

  8. Σηκώνω τη μια πλευρά του χαρτιού από τον πάγκο και φέρνω τα κρέατα στο κέντρο.

  9. Επαναφέρω το χαρτί στον πάγκο. 

  10. Σηκώνω την αντίθετη πλευρά του χαρτιού και φέρνω τα κρέατα να «καθίσουν» επάνω στο άλλο άκρο. 

  11. Κρατάω το φύλλο του χαρτιού επάνω στο ρολό και τυλίγω όλο το γύρο καλά. 

  12. Δένω με σπάγγο και τυλίγω το ρολό με αλουμινόχαρτο.

  13. Ψήνω το γύρο για 1 ώρα. 

  14. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο και το κόβω με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

  15. Σερβίρισμα

    Σερβίρω αν θέλω, με πίτες για γύρο, πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού.

Keywords: γύρος, στο φούρνο, κρέας

Σας ευχαριστώ!