ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΜΕ ΤΣΑΤΝΕΪ ΜΑΝΓΚΟ
Προετοιμασία: 1 ώρα - Τηγάνισμα: 10´ - Μερίδες: 8-10
ΥΛΙΚΑ Για τις γαρίδες 16-20 γαρίδες μεγάλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες (αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος, αφήνοντας μόνο την άκρη της ουράς) 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 20 γρ. κορν φλάουρ 170 ml παγωμένη σόδα ή μπύρα 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Για το τσάτνεϊ 1.500 γρ. (περίπου 5) μάνγκο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 240 ml λευκό ξύδι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη 2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη ¼ κουτ. γλυκού κουρκουμά ¼ κουτ. γλυκού κάρδαμο, σκόνη ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλο, σκόνη ¼ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη ½ κουτ. γλυκού αλάτι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Για το τσάτνεϊ: Βάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το τζίντζερ, το σκόρδο και το τσίλι και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω όλα τα μπαχαρικά και σοτάρω ανακατεύοντας για ακόμη 1 λεπτό. Ρίχνω τον μάνγκο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύδι, ανακατεύω και χαμηλώνω τη φωτιά. Σιγομαγειρεύω για 1 ώρα. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει. Για τις γαρίδες: Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το σουσάμι. Προσθέτω την σόδα (ή την μπύρα) ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα χυλός. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Βγάζω τον χυλό από το ψυγείο και βουτάω μία μία τις γαρίδες. Τις τηγανίζω για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τις αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και τις σερβίρω με το τσάτνεϊ μάνγκο.ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ-ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
Προετοιμασία: 10´ - Αναμονή: 1 ώρα - Μερίδες: 16-20
ΥΛΙΚΑ Για τα τρουφάκια 1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένο ανανά, ψιλοκομμένο 1 φλιτζ. τσαγιού ινδοκάρυδο 300 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό 30 γρ. μαύρη ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας Για το πανάρισμα 1 φλιτζ. τσαγιού ινδοκάρυδο, τριμμένο Φλέικς καρύδας ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και αφρατεύω με το σύρμα. Προσθέτω τον ανανά και το ινδοκάρυδο και φορώντας γάντια, «ζυμώνω» με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα. Για το σερβίρισμα: Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύω τα δύο είδη καρύδας (φλέικς και τρίμμα). Πλάθω μικρές μπαλίτσες από το μείγμα και τις ρολάρω στο ινδοκάρυδο. Διατηρώ τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.Σας ευχαριστώ!