Print Options:

Γκιούλμπασι με 3 κρεατικά

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 2 2 hrs Total Time: 2 hrs 15 mins
Servings 6
Υλικά
  • ½ κιλό αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρές μπουκιές, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • ½ κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε μπουκιές, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 4-5 μικρά κρεμμύδια (κοκάρια), καθαρισμένα ολόκληρα
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. πατατούλες μικρές
  • 400 γρ. σκληρή φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 6-7 φύλλα φασκόμηλο
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη βάζω όλα τα κομμάτια κρέατος, τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τη φέτα, τις πατατούλες, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου.

  2. Κόβω 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και μοιράζω το μείγμα στο κέντρο του κάθε φύλλου. Σκορπίζω τα φύλλα φασκόμηλου και μαζεύω τις άκρες από την κάθε λαδόκολλα κλείνοντας σε πουγκί. Δένω το κάθε πουγκί με σπάγκο και τα τοποθετώ σε μια λαμαρίνα.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο και ψήνω για 1½ ώρα. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο, ανοίγω τα πακέτα από την επάνω μεριά και επαναφέρω στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: γκιούλμπασι, αρνί, χοιρινό, μοσχάρι, φέτα, φασκόμηλο, γιορτινό,

Σας ευχαριστώ!