Μουσκεύω αποβραδίς τους γίγαντες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Την επόμενη ημέρα τους στραγγίζω, τους ξεπλένω καλά και τους βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτω τόσο κρύο νερό ώστε να καλύψει τους γίγαντες κατά 4 - 5 δάχτυλα και αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια ξαφρίζω για όσο διάστημα παράγεται αφρός, χαμηλώνω τη φωτιά και μισοσκεπάζω την κατσαρόλα. Βράζω για περίπου 1 ώρα, μέχρι οι γίγαντες να μαλακώσουν λίγο. Τους στραγγίζω και κρατάω όλο το ζωμό τους κατά μέρος.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές Φλωρίνης για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Αδειάζω τους γίγαντες σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί, προσθέτω τα σοταρισμένα κρεμμύδια και πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματάκια με το χυμό τους, το σέλινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 2 φλιτζάνια από το ζωμό στον οποίο έβρασα τους γίγαντες και ανακατεύω και πάλι. Πασπαλίζω με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνω για 1 ώρα ή μέχρι οι γίγαντες να μαλακώσουν καλά και να μείνουν με μια μελωμένη, πηχτή σάλτσα. Περίπου 10 λεπτά πριν βγάλω το ταψί από το φούρνο σκορπίζω στο ταψί τα κομμένα λουκάνικα, ανακατεύω και ολοκληρώνω το ψήσιμο.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
Σας ευχαριστώ!