Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γιαπωνέζικα σουβλάκια κοτόπουλου yakitori

Γιαπωνέζικα σουβλάκια κοτόπουλου yakitori
Cooking Method ,
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 700 γρ. (1 δισκάκι) φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού mirin (γιαπωνέζικο καρύκευμα που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα ασιατικά προϊόντα)
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κότας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σάκε (αλκοολούχο ποτό από ρύζι) ή λευκό γλυκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
  1. Πλένω τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Τα τοποθετώ σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω σε λεπτές, μακριές λωρίδες. Πιάνω μια λωρίδα φιλέτο και το περνάω σε ένα ξύλινο σουβλάκι σε μορφή ζιγκ-ζαγκ. Επαναλαμβάνω και με τις άλλες λωρίδες. Πασπαλίζω με λευκό πιπέρι και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το mirin, τη σάλτσα σόγιας, το ζωμό, το σάκε, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια και βράζω σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθεί το μείγμα στο μισό (περίπου 6-8 λεπτά).

  3. Προθερμαίνω καλά ένα σχαροτήγανο ή ιδανικά τη σχάρα στην ψησταριά και τοποθετώ τα σουβλάκια. Όταν το κοτόπουλο αλλάξει χρώμα αρχίζω να αλείφω με τη σάλτσα ολόγυρα συνεχίζοντας το ψήσιμο. Όσες περισσότερες φορές τα αλείψω τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Συνεχίζω το ψήσιμο για 8-10 λεπτά ακόμη.

  4. Σερβίρω τα σουβλάκια με λεμόνι ή λάιμ.

Keywords: Γιαπωνέζικα,σουβλάκια,κοτόπουλου,yakitori

Σας ευχαριστώ!