Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γκασπάτσο (παγωμένη ντοματόσουπα)

Γκασπάτσο (παγωμένη ντοματόσουπα)
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 κιλά ώριμες, ζουμερές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και χονδροκομμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, χονδροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, χονδροκομμένη (προαιρετικά)
  • 2 πιπεριές κέρατο, χονδροκομμένες
  • 1 αγγουράκι, ξεφλουδισμένο και χονδροκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πατικωμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο (ή τα φύλλα από 2 – 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι)
  • 300 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί (ή βαλσαμικό ξίδι)
  • Για το σερβίρισμα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 αγγουράκι, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 πιπεριά κέρατο, 1 ξερό κρεμμύδι και 1 μικρή σφικτή ντομάτα, όλα κομμένα σε πολύ ψιλά καρέ
  • λίγη πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά), σε σκόνη
Εκτέλεση
  1. Βάζω στο μπλέντερ τα χονδροκομμένα λαχανικά (ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές και αγγουράκι), τα μυρωδικά και τα ψίχουλα ψωμιού και τα πολτοποιώ καλά. Προσθέτω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και πυκνό. Αν είναι πολύ πυκνό για τα γούστα σας προσθέστε λίγο παγωμένο νερό και ανακατέψτε καλά.

  2. Μεταφέρω τη σούπα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω το ξίδι, νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και τη σκεπάζω  καλά με διάφανη μεμβράνη. Τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να κρυώσει καλά.

  3. Σερβίρισμα
  4. Μοιράζω τη σούπα σε μπολ, περιχύνω με το ελαιόλαδο και μοιράζω σε κάθε μερίδα τα κομμένα λαχανικά. Πασπαλίζω με λίγη πάπρικα και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.

Keywords: γκασπάτσο ,παγωμένη ντοματόσουπα

Σας ευχαριστώ!