Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι και θαλασσινό αλάτι. Ρίχνω τις γαρίδες και τις ανακατεύω για να αλειφθούν καλά από τα υλικά. Σκεπάζω το μπολ και τις βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά να μαριναριστούν.
Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Βγάζω τις γαρίδες από το ψυγείο και τις «περνάω» σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια. Τις αραδιάζω σε ένα ταψάκι και τις ψήνω στο γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Καθαρίζω τα αβοκάντο, το αγγούρι και το κρεμμύδι. Κόβω το αβοκάντο και το αγγούρι σε κύβους και το κρεμμύδι σε φετάκια. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση και τις πιπεριές σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζω το πορτοκάλι, αφαιρώ τις λευκές μεμβράνες και βγάζω τα φιλέτα. Βάζω όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, το χυμό, το σκόρδο, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι και ραντίζω τη σαλάτα. Πασπαλίζω με τα φύλλα ρίγανης, ανακατεύω καλά και σερβίρω με τις γαρίδες και λίγες ψημένες τορτίγιες.
Σας ευχαριστώ!