Print Options:

Γαρίδες σαγανάκι με μάραθο

Γαρίδες σαγανάκι με μάραθο
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 6 6 mins Rest Time: 30 30 mins Total Time: 51 mins
Servings 4
Υλικά
  • 20 μέτριες γαρίδες, κατά προτίμηση φρέσκες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ούζο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα σκληρή σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνω το ούζο, το μέλι, τη μουστάρδα, το μισό ελαιόλαδο και το μαραθόσπορο. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί.

  2. Πλένω, σκουπίζω τις γαρίδες και τις καθαρίζω από τα κελύφη και τα κεφάλια. Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού (ή με μια οδοντογλυφίδα) τραβάω προσεκτικά και αφαιρώ το εντεράκι τους. Τις βάζω στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχούν καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

  3. Γαρίδες σαγανάκι με μάραθο

    Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τις γαρίδες μαζί με την μαρινάδα τους και ανακινώ το τηγάνι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ από το ούζο. Προσθέτω το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και να μειωθούν τα υγρά τους. Προσθέτω τον μάραθο και την φέτα και ανακινώ καλά το τηγάνι. Σερβίρω με φρυγανισμένο ψωμί και ούζο.

Keywords: γαρίδες, σαγανάκι, μάραθος, μαραθόσπορος, φέτα, μεζές, ούζο, μουστάρδα,

Σας ευχαριστώ!