Print Options:

Γαρίδες πικάντικες σε φύλλα ρυζιού

Γαρίδες πικάντικες σε φύλλα ρυζιού
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 3 mins Rest Time: 30 mins Total Time: 43 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½-1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 50 ml ούζο Βαρβαγιάννης 42%
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Για το σερβίρισμα
  • 6 φύλλα ρυζιού
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Πιπερίτσα τσίλι, σε φέτες
  • Αγγουράκι τουρσί, σε φέτες
  • Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι, το ούζο, το ελαιόλαδο και αλάτι θαλασσινό. Ανακατεύω καλά και ρίχνω τις γαρίδες. «Γυρίζω» τις γαρίδες μέσα στο μπολ για να βραχούν καλά, σκεπάζω με μεμβράνη και τις αφήνω να μαριναριστούν για 20-30 λεπτά.

  2. Ανοίγω τα φύλλα ρυζιού σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβω σε 2-3 κομμάτια το καθένα. Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω τα φύλλα λίγα λίγα για να ψηθούν περίπου 30-40 δευτερόλεπτα. Τα μεταφέρω σε μια πιατέλα και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.

  3. Γαρίδες πικάντικες σε φύλλα ρυζιού

    Ξεσκεπάζω τις γαρίδες και τις ψήνω στο τηγάνι για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Βγάζω τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Μοιράζω τις γαρίδες στα τηγανισμένα ρυζόφυλλα και βάζω από 1-2 φετάκια πιπερίτσα τσίλι και λίγες φέτες αγγουράκι τουρσί. Πασπαλίζω με λίγη πάπρικα και σερβίρω αμέσως.

Keywords: γαρίδες, πικάντικο, φύλλα ρυζιού, ρυζόφυλλα, καυτερό, ούζο,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/garides-pikantikes-se-fylla-ryziou/

Σας ευχαριστώ!