Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο

Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 6 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 16 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 800 γρ. μεγάλες γαρίδες (περίπου 16 γαρίδες), κατεψυγμένες, ολόκληρες, όχι καθαρισμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 6 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο, από ενημερωμένα μανάβικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ ή φυτώρια (ή 2 γεμάτες κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, κοπανισμένοι στο γουδί μέχρι να σπάσουν
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σφηνάκια ούζο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα ρηχό ταψάκι ρίχνω τα 100 ml ελαιόλαδο, τα κλαδάκια του δεντρολίβανου (ή το ξερό δεντρολίβανο), το μέλι, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά, προσθέτω τις ακαθάριστες γαρίδες και τις ανακατεύω για να καλυφθούν καλά από τα υλικά. Τις αφήνω να μαριναριστούν για 1 ώρα. Στη συνέχεια τις σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις καθαρίζω από τα κελύφη και τα κεφάλια. Τις τυλίγω να κουλουριαστούν σαν σαλίγκαροι και τις περνάω ανά δύο σε κάθε κλαράκι δεντρολίβανου (αν χρησιμοποιήσω ξερό δεντρολίβανο και δεν έχω κλαράκια, τις περνάω απλώς σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια, κομμένα στη μέση).

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζω εκεί τα «σουβλάκια» γαρίδας και τα τηγανίζω για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το ούζο, προσθέτω το υγρό της μαρινάδας, ανακατεύω και, μόλις εξατμιστεί το ούζο αποσύρω από τη φωτιά. Τις σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι.

Keywords: γαριδες στο τηγανι με δεντρολιβανο

Σας ευχαριστώ!