Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γαρδουμπάκια με σάλτσα μουστάρδας

Γαρδουμπάκια με σάλτσα μουστάρδας
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 4
Υλικά
  • 1.500 γρ. γαρδουμπάκια, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκόρδο ολόκληρο, κομμένο στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας
  • 200 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 50 ml ζωμό κρέατος ή κότας, ζεστός
  • 50 ml κρέμα γάλακτος, ζεστή
  • 30 ml χυμό πορτοκάλι
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι θαλασσινό
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ρίχνω τα γαρδουμπάκια. Ανακατεύω καλά για να αλειφθούν από το μείγμα και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω στα τέσσερα. Τα αραδιάζω σε ένα ταψάκι και αδειάζω τα γαρδουμπάκια μαζί με την μαρινάδα τους. Ανακατεύω καλά και βάζω το κομμένο σκόρδο. Σκεπάζω το ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρώ το χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν.

  3. Για την σάλτσα μουστάρδας
  4. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

  5. Γαρδουμπάκια με σάλτσα μουστάρδας

    Σερβίρω τα γαρδουμπάκια κομμένα σε κομμάτια, μαζί με τα κρεμμύδια και περιχύνω με τη σάλτσα μουστάρδας.

Keywords: γαρδούμπα, γαρδουμπάκια, σάλτσα μουστάρδας, πασχαλινό,

Σας ευχαριστώ!