Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζω τη γαλοπούλα. Τοποθετώ ένα βάρος επάνω στη γαλοπούλα ώστε να μείνει διαρκώς κάτω από το νερό, σκεπάζω τη λεκάνη με αλουμινόχαρτο και μαρινάρω τη γαλοπούλα στο ψυγείο (ή σε κάποιο ασφαλές και κρύο μέρος) για 1 νύχτα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σέλερι, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 5-6 λεπτά. Σβήνω με το χυμό πορτοκάλι και προσθέτω την κινόα. Ανακατεύω και ρίχνω τον ζωμό λαχανικών. Αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 15 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον λωτό.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Τοποθετώ το ράφι του φούρνου στην χαμηλότερη θέση.
Ξεπλένω πολύ καλά τη γαλοπούλα από τη μαρινάδα και τη σκουπίζω με μια βαμβακερή πετσέτα μέσα κι έξω. Πετάω τη μαρινάδα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με το μισό μείγμα κάνω μασάζ μέσα-έξω στην γαλοπούλα (φοράω γάντια).
Τοποθετώ την γαλοπούλα σε μια γάστρα, την γεμίζω με το μείγμα της γέμισης και δένω τα πόδια με σπάγγο μαγειρικής.
Σε ένα μπολ ρίχνω τα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες (με τη φλούδα τους), τους λωτούς, τα φύλλα δεντρολίβανου και το υπόλοιπο μείγμα με το γιαούρτι-ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά και μοιράζω τα υλικά γύρω από την γαλοπούλα.
Σκεπάζω την γάστρα με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 2½ ώρες. Αφαιρώ το καπάκι (ή το αλουμινόχαρτο), ραντίζω την γαλοπούλα με λίγα υγρά που υπάρχουν στη γάστρα και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Σας ευχαριστώ!