Καθαρίζω τα αχλάδια τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους πυρήνες. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού.
Με ένα μυτερό μαχαιράκι, χαράζω τον λοβό της βανίλιας, ξύνω τα σποράκια και τα ρίχνω σε μια κατσαρόλα μαζί με τον λοβό. Προσθέτω το κρασί και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, ρίχνω τα αχλάδια και τα βράζω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Στραγγίζω τα αχλάδια από το σιρόπι και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω το κρασί μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι.
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ξετυλίγω τις σφολιάτες και τις αφήνω επάνω στο αντικολλητικό χαρτί τους. Κόβω με τσέρκι 2 δίσκους.
Μοιράζω στους δύο δίσκους την κρέμα, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά από την περιφέρεια χωρίς κρέμα. Στρώνω τις φέτες των αχλαδιών φροντίζοντας η μια να μισοκαλύπτει την άλλη.
Σηκώνω με προσοχή τις άκρες της ζύμης φέρνοντάς τες στο κέντρο για να εγκλωβίσω τα υλικά της γέμισης. Αλείφω με το χτυπημένο αυγό και σκορπίζω τα αμύγδαλα φιλέ. Περνάω και τα αμύγδαλα με λίγο χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με τη μαύρη ζάχαρη.
Μεταφέρω τις galette μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζω από το φούρνο, τις αφήνω να κρυώσουν και ραντίζω με το σιρόπι του κρασιού.
Σερβίρω με Protein Natural.
Σας ευχαριστώ!