Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Galette des Rois

Galette des Rois
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 8
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα γαλλικού τύπου
  • Φιλέ αμυγδάλου
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
  • Για την κρέμα
  • 80 γρ. γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κρόκο αυγού
  • Για την κρέμα αμυγδάλου
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 αυγό
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω τον κρόκο, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και το ρίχνω, με αργή ροή, στο μπολ με το μείγμα του αυγού. Ανακατεύω καλά και αδειάζω όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι. Βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω μέχρι να δέσει.

  2. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολάκι, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει.

  3. Για την κρέμα αμυγδάλου
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

  5. Για την συναρμολόγηση και το ψήσιμο
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και κόβω με ένα τσέρκι, ένα κύκλο διαμέτρου 24 εκ.

  7. Ανακατεύω τις δύο κρέμες και αδειάζω το μείγμα στο κέντρο της σφολιάτας. Απλώνω την κρέμα για να καλύψω το φύλλο, αφήνοντας 2-2½ εκατοστά από την περιφέρεια, χωρίς κρέμα. Κρύβω μέσα στην κρέμα ένα ρεβύθι, φασόλι ή ότι άλλο θέλω για νόμισμα και βρέχω λίγο την περιφέρεια του φύλλου με λίγο νερό. Κόβω με το τσέρκι και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε κύκλο διαμέτρου 24 εκ., και με αυτό σκεπάζω την κρέμα. Πιέζω καλά τις άκρες για να κολλήσουν και αλείφω όλη την πίτα με χτυπημένο αυγό.

  8. Σκορπίζω αμύγδαλα φιλέ και ψήνω στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Keywords: galette des rois

Σας ευχαριστώ!