Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γαλατοπιτάκια με σοκολάτα

Γαλατοπιτάκια με σοκολάτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 500 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 20 γρ. κορνφλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 30 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 2 αυγά
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα και την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τα αφήσω να πάρει βράση. Σε ένα μπολ ρίχνω 2 φλιτζάνια από τα ζεστά γάλατα της κατσαρόλας (χωρίς να την απομακρύνω από τη φωτιά) και προσθέτω το αλεύρι και το κορνφλάουρ. Ανακατεύω καλά με το σύρμα και αδειάζω το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, όσο το σκεύος είναι στη φωτιά. Ανακατεύω διαρκώς με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει και αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τα 2 χτυπημένα αυγά και ανακατεύω καλά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

  3. Χωρίζω την κρέμα σε δύο μπολ. Στο πρώτο ρίχνω τη βανίλια και ανακατεύω. Στο δεύτερο μπολ προσθέτω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την κρέμα.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.

  5. Ανοίγω τη συσκευασία της σφολιάτας, βγάζω το πρώτο φύλλο και το απλώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα μαχαίρι κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλω να έχουν τα πιτάκια). Βάζω ένα τετράγωνο κομμάτι φύλλου επάνω στον πάγκο της κουζίνας, σε θέση που μια γωνία του τετραγώνου να είναι προς το σώμα μου, σχηματίζοντας έτσι το σχήμα του ρόμβου. Σηκώνω τη γωνία που βρίσκεται μπροστά μου και την διπλώνω προς την αντίθετη επάνω γωνία του τετραγώνου-ρόμβου ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο με την κλειστή πλευρά του προς τα εμένα.

  6. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω από την δεξιά πλευρά του τριγώνου 1 λωρίδα πάχους 1,5 εκατοστών, από τη βάση προς την κορυφή του τριγώνου, αφήνοντας άκοπο 1 εκατοστό περίπου από την κορυφή. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και από την αριστερή πλευρά.

  7. Ανοίγω ξανά το φύλλο ζύμης στο αρχικό, τετράγωνο-ρόμβο σχήμα του. Σηκώνω την αριστερή κομμένη γωνία και την κατευθύνω προς την δεξιά πλευρά του τετραγώνου-ρόμβου και τη στερεώνω στο τέλος της αριστερής σταθερής πλευράς του τετραγώνου-ρόμβου πιέζοντας ελαφρά τις 2 άκρες για να ενωθούν. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με την δεξιά κομμένη γωνία. Έτσι σχηματίζεται ένα ωραίο συμμετρικό σχήμα.

  8. Με ένα κουτάλι της σούπας βάζω 1 γεμάτη κουταλιά κρέμα βανίλια στο κέντρο της σφολιάτας. Με ένα δεύτερο κουτάλι βάζω 1 γεμάτη κουταλιά σοκολατένια κρέμα πάνω από την κρέμα βανίλιας. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο να βάζω εναλλάξ τις κρέμες μέχρι να τελειώσουν.

    Ψήνω τα γαλατοπιτάκια για 15-20 λεπτά. Τα σερβίρω χλιαρά ή κρύα.

Keywords: γαλατοπιτάκια με σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!