Print Options:

Γαλατόπιτα με κρέμα σιμιγδαλιού και αμύγδαλα

Γαλατόπιτα με κρέμα σιμιγδαλιού και αμύγδαλα
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 1 hr
Servings 6
Best Season Summer
Υλικά
    Για τα φύλλα
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, ΗΛΙΟΣ
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Επιπλέον υλικά
  • 80 γρ. αμύγδαλα, φιλέ
  • Κανέλα σκόνη
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα τα αυγά, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτω σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αραιώσει ο χυλός και να μη δημιουργηθούν σβόλοι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει και να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω το ξύσμα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας) και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.

  2. Για τη γαλατόπιτα
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Στρώνω 3 φύλλα το ένα επάνω στο άλλο φροντίζοντας να τα ραντίσω μεταξύ τους με λίγο λιωμένο βούτυρο. Τα μεταφέρω στη λαμαρίνα και τα ψήνω για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τα αφήνω να κρυώσουν.

  4. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ. Θρυμματίζω με τα χέρια μου τα φύλλα και στρώνω τη μισή ποσότητα στη βάση. Απλώνω τη μισή ποσότητα της κρέμας. Στρώνω τα υπόλοιπα θρυμματισμένα φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζω με τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αφήνω την γαλατόπιτα να κρυώσει και την ξεφορμάρω σε πιατέλα. Πασπαλίζω με κανέλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Keywords: κρέμα με αμύγδαλα,γαλατόπιτα με κρέμα σιμιγδαλιού,αμύγδαλα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/galatopita-me-krema-simigdaliou-2/

Σας ευχαριστώ!